До Балаклії вирушили слідчі

До Балаклії вирушили слідчі

Укрінформ
До Балаклії з Харкова вирушили слідчі та оперативні працівники поліції.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила головний фахівець відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області Олександра Алексеєва.

"Правоохоронці надають практичну допомогу СБУ в розслідуванні обставин виникнення пожежі на території збройного арсеналу", - зазначила Алексеєва.

За її словами, перед 35 слідчими та 30 оперативниками стоїть важливе завдання.

"Вони повинні належним чином зафіксувати усі пошкодження в місті Балаклія та прилеглих селищах, зібрати необхідні матеріали, вилучити докази для проведення об’єктивного розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації", - додала Алексеєва.

За її словами, також потрібно визначити ступінь завданих населенню збитків, "щоб люди якомога швидше отримали матеріальні компенсації від держави".

Як повідомляв Укрінформ, з 23 березня, з початку пожежі та детонації на території збройного арсеналу у Балаклії, безпеку в місті та прилеглих селах охороняють близько тисячи поліцейських, бійців Нацгвардії та курсантів профільних вишів.

За даними Харківської ОДА, з небезпечної зони евакуйовано 36 тисяч мешканців, на сьогодні в евакопунктах перебувають більше тисячі осіб. У 4 з 9 прилеглих сіл після розмінування почали повертатися люди.

25 березня до Балаклії прибули на запрошення керівництва України представники НАТО, які нададуть допомогу з питань розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-