У зоні АТО хірурги дістали з ноги бійця нерозірваний боєприпас

У зоні АТО хірурги дістали з ноги бійця нерозірваний боєприпас

Укрінформ
У зоні проведення АТО військові хірурги за допомогою саперів вилучили з ноги бійця гранатометний постріл, що в ній застряг.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"При підготовці до знищення боєприпасів, що не розірвалися, мінно-вибухову травму м’яких тканин правої ноги отримав військовослужбовець однієї з окремих механізованих бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання в районі АТО. У ногу військовослужбовця влучив постріл ручного протитанкового гранатомета і застряг у ній", - зазначається у повідомленні.

За словами начальника медичної частини оперативно-тактичного угруповання «Маріуполь» підполковника медичної служби Ярослава Било, гранатометний постріл, застрягши у нозі військовослужбовця, пошкодив кістки п’ятки та стегна, завдав поширеної рваної вогнепальної рани гомілки.

Медперсонал лікарсько-сестринської бригади, ризикуючи власним життям, надав постраждалому, котрий перебував у гемотравматичному шоці, першу медичну допомогу, а хірурги 61 військово-польового мобільного шпиталю пліч-о-пліч з саперами прооперували бійця. Медики дістали з ноги постріл, провели хірургічну обробку рани та наклали апарат зовнішньої фіксації.

Для подальшого лікування травмованого військовослужбовця доправили у військовий госпіталь Дніпра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-