Поліцейські затримали на Донеччині бойовика

Поліцейські затримали на Донеччині бойовика "Оплоту"

Укрінформ
Співробітники Селидівського відділення поліції виявили чоловіка, який тривалий час перебував у збройному угрупованні фейкової республіки «ДНР».

Про це повідомляє Покровський відділ поліції Донецької області.

"У рамках проведення превентивних заходів на території обслуговування Покровського відділу поліції селидівські правоохоронці перевіряли жителів населених пунктів на причетність до незаконних збройних формувань. Так, співробітники кримінальної служби встановили, що 24-річний місцевий житель з травня 2014 по лютий 2015 року "служив" в рядах терористів", - йдеться у повідомленні.

Молодик розповів, що мешкав в Донецьку із матір’ю, ніде не працював, тому гостро потребував грошей. В травні 2014 року він проходив площею і побачив намет із листівками, в яких було написано, що до підрозділу «Оплот» проводиться набір чоловіків різного віку. Також була обіцяна зарплатня – 15 тисяч російських рублів. Молоду людину одразу ж було прийнято на службу у мотострілецьку роту на посаду «стрільця».

Після закінчення навчального курсу новоспеченому бойовику видали автомат Калашнікова, і він почав нести службу на КПП бази, на якій здійснювалась підготовка терористів.

Також молодик зізнався, що за весь час перебування на службі у «ДНР», грошей йому жодного разу не заплатили. Розчарувавшись в ідеях, які «сповідувало» командування терористів, в лютому 2015 року молодий чоловік здав зброю та повернувся до матері, яка проживала в Донецьку. Дізнавшись про терористичну діяльність сина, жінка порадила йому на якийсь час сховатися в бабусі, що мешкає в місті Селідовому, і той переїхав жити до літньої родички.

До того часу, як правоохоронці виявили бойовика, він вів прихований спосіб життя, ніде не працював, а на вулицю виходив тільки вночі.

За даним фактом правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Таким чином, колишньому бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-