День Волі: харків'яни влаштували акцію на підтримку білорусів

День Волі: харків'яни влаштували акцію на підтримку білорусів

Фото
Укрінформ
Група харківських активістів вийшла на пікет на підтримку учасників опозиційного Маршу свободи в Білорусі, приуроченого до Дня Волі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, акція проходить біля пам'ятника Шевченку в центрі міста. В руках у десятки учасників - плакати: "Диктатура - це вірус. Сьогодні там, завтра тут", "Живе Білорусь", "Білорусь! За вашу і нашу свободу!", "Свободу політв'язням". Час від часу учасники акції скандують: "Ні Декрету №3!".

"Цією акцією ми підтримуємо білоруських активістів, які постраждали під час  розгону акції до Дня Волі в Мінську. Нехай нас небагато, але ми розмістимо відео в мережі, і наш голос почують", - зазначив учасник акції, який назвався Олександром.

Неподалік від пам'ятника Шевченку стоїть патрульний наряд. Інцидентів не зафіксовано.

Як повідомлялося, в Мінську опозиція намагалася 25 березня провести святкування Дня Волі, але на заздалегідь оголошене місце збору змогли потрапити в основному журналісти - потенційних учасників акції зупиняли кордони міліції.

Білоруські силовики провели масові затримання опозиційних активістів. За інформацією ЗМІ, було затримано кілька сотень (за деякими даними - до тисячі) активістів, журналістів, правозахисників.

В Білорусі з початку року проходять акції протесту проти "Декрету про дармоїдів". Він зобов'язує непрацюючих сплачувати спеціальний збір у розмірі близько 200 євро. Під дію Декрету №3 потрапили багато соціально незахищених груп (молоді матері, люди з хронічними захворюваннями, сільські жителі, які ведуть натуральне господарство, солдати-строковики і багато інших).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-