Бойовики цілодобово обстрілюють позиції сил АТО під Авдіївкою

Бойовики цілодобово обстрілюють позиції сил АТО під Авдіївкою

Карта
Укрінформ
Обстріли позицій сил АТО під Авдіївкою відбуваються цілодобово із застосуванням переважно мінометів.

Про це поінфомував на брифінгу у суботу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє Укрінформ.

"Ворожі обстріли на цих рубежах відбуваються цілодобово. Переважна більшість випадків відкриття вогню ворогом супроводжується застосуванням мінометів. А нашу позицію «Шахта Бутівка» противник учора вкотре обстріляв із танка", - зазначив він.

Лисенко додав, що, за підрахунками Генштабу, вчора на цій ділянці фронту бойовики випустили понад 50 мін та здійснили 6 танкових пострілів.

За його словами, загалом на Донецькому напрямку минулої доби сталося 33 обстріли, у тому числі 13 - з важкого озброєння. Зокрема, у Майорському відразу після опівночі бойовики випустили більше 20 мін. Після 2-ї години ночі зі 152-мм гармат, розміщених у Горлівці, вистрелили близько 30 снарядів по позиціях силовиків у Зайцевому. Вдруге обстріл цього населеного пункту вівся з мінометів після заходу сонця - тоді було випущено понад 15 мін.

На південних рубежах окупованої Горлівки також було неспокійно. У Верхньоторецькому, а також сусідніх селах Широка Балка та Новоселівка Друга бойовики активізувались у другій половині доби, широко застосовуючи міномети та озброєння на БМП нарівні зі стрілецькою зброєю. У районі Світлодарська зафіксовано 6 обстрілів тривалістю від 15 хвилин до однієї години кожен. Під час одного з них застосовувалося озброєння на БМП та міномети, поінформував речник МОУ.

Він додав, що поблизу донецького летовища з опівдня до 17 години бойовики намагалися спровокувати українських військових на вогонь у відповідь, проте марно.

На Луганському напрямку тенденції на залишаються незмінними - бойовики зрання й до пізнього вечора відкривали вогонь у бік сил АТО в Попаснянському районі, у тому числі й з важкого озброєння. Усього таких порушень тиші на цій ділянці фронту зафіксовано 11, п’ять з яких – з мінометів. У Новоайдарському та Станично-Луганському районах відбулося по одному ворожому обстрілу – у Кримському та Станиці Луганській відповідно. При цьому у Кримському вогонь зі стрілецької зброї бандформування супроводили короткотривалим мінометним обстрілом. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 13 обстрілів, з них 6 – з важкого озброєння, наголосив Лисенко.

Що стосується ситуації на Маріупольському напрямку, то по обіді російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із легкого озброєння у бік сил АТО у Красногорівці та Новотроїцькому. Обстріли в обох випадках тривали близько години, зазначив представник Міноборони.

Неспокійно було й на півдні напрямку, де епіцентри активності бойовиків припадають на Водяне та Широкине. Обстріли розпочалися відразу після опівночі з використанням легкого озброєння, у тому числі снайперських гвинтівок. Після опівдня бойовики відкрили вогонь з мінометів .який тривав до самого кінця доби. Епізодично режим тиші бойовики порушували у Лебединському, Гнутовому та Павлополі (в останньому бойовики також випустили 8 мін). Загалом учора на Маріупольському напрямку сталося 32 обстріли, четверта частина яких – з мінометів, підсумував речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-