Доба в АТО: бойовики обстріляли Широкине 13 разів - із танків і

Доба в АТО: бойовики обстріляли Широкине 13 разів - із танків і "Градів-П"

Карта
Укрінформ
Штаб назвав Широкине "головною "гарячою точкою", адже бойовики обстріляли його 13 разів за добу.

Про це на брифінгу сказав речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Вкрай неспокійно на півдні області. Головною «гарячою точкою» вчора було Широкине, де сталося 13 обстрілів з боку противника. Окупанти застосовували міномети, танки, переносні реактивні установки «Град-П». Також бойовики неодноразово обстрілювали Гнутове і Водяне, зокрема з мінометів", - зазначив він.

За словами Лисенка, у Красногорівці окупанти порушили режим тиші три рази, і під час кожного інциденту застосовували важке озброєння. Найпотужнішим був третій обстріл: він стався між 22 годиною та північчю, тривав 1 годину. При цьому бойовики випустили 10 122-мм снарядів та 28 120-мм мін. Аналогічна обстановка у Мар’їнці, де окупанти використовували міномети, танк та іншу бронетехніку.

У Новотроїцькому вчора сталося 2 ворожих обстріли, важке озброєння не застосовувалося. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 38 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння, повідомив речник МОУ.

Він констатував, що на Луганському напрямку, зокрема в Станично-Луганському районі, противник порушив режим тиші у самому райцентрі та с. Валуйське, застосувавши при цьому лише стрілецьку зброю. Це сталося ввечері, між 20 та 23 годиною.

 У Новоайдарському районі ворог здійснив 4 обстріли у Кримському та Новотошківському. Важке озброєння при цьому не використовувалося. У Попаснянському районі відразу у трьох місцях окупанти застосували міномети. При цьому було випущено понад 25 мін. Всі ці обстріли сталися у другій половині дня. Також на вищезгаданих та деяких інших рубежах противник стріляв з легкого озброєння.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, додав Лисенко.

Речник МОУ поінформував, що на Донецькому напрямку було неспокійно біля Донецького аеропорту, Авдіївки та на горлівському периметрі.

"Світлодарська дуга: на цих рубежах сталося 8 ворожих обстрілів. Один із них був мінометним. Здебільшого бойовики стріляли у першій половині дня. Горлівський периметр: головною гарячою точкою вчора було Зайцеве. Ще вночі, близько полудня, а також після заходу сонця противник організував там низку мінометних обстрілів. При цьому, як і під Попасною, було випущено понад 25 мін. Пізніше ситуація різко загострилася. Окупанти здійснили 3 потужних артилерійських обстріли. Перерви між ними склали лише 20 хвилин. Загалом стрільба велася близько 2,5 годин, було випущено 116 снарядів. У Майорську, Новгородському та Верхньоторецькому сталася низка мінометних та снайперських обстрілів з боку ворога", - розповів він.

Лисенко уточнив, що безпосередньо біля промзони Авдіївки, а також на сусідніх позиціях (біля Кам’янки та "Шахта Бутовка") тривають активні бойові дії. Окупанти застосовують міномети і танки. Обстріли відбуваються і вдень, і вночі. Пік протистояння зафіксовано між 16 та 19 годиною, коли бойовики одночасно обстрілювали кілька українських оборонних рубежів. Крім того, в районі Донецького аеропорту бойовики обстрілювали практичну кожну передову позицію сил АТО, а також деякі тилові. Ворог активно застосовував міномети, випустивши близько 60 мін.

"Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 42 ворожих обстріли, зокрема 25 – мінометних, артилерійських і танкових", - зазначив речник Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-