Жертв і постраждалих від пожежі на базі озброєння немає - ОДА

Жертв і постраждалих від пожежі на базі озброєння немає - ОДА

Укрінформ
Вчасно прийняте рішення про евакуацію дозволило уникнути людських жертв у Балаклійському районі. Руйнування в місті незвачні.

Про це голова Харківської ОДА Юлія Світлична повідомила в коментарі 112-му телеканалу.

"Про пожежу на складах боєприпасів мені повідомили близько 3 години ночі. Протягом 10 - 15 хвилин я доповіла інформацію Президентові України. Також мною було прийнято рішення про створення обласного штабу щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, щоб повністю евакуювати людей у 5-кілометровій зоні. Силами ДСНС, Балаклійської РДА та обласного штабу здійснено низку заходів, які дозволили оперативно евакуювати людей. У тому числі, ми одразу дали інформацію на радіо, було налагоджено сповіщення через комунальні служби, щоб максимально оперативно організувати процес. Вчасно прийняте рішення про евакуацію дозволило нам на сьогодні уникнути людських жертв", - відзначила Світлична.

За її словами, за оперативною інформацією, жертв і постраждалих від пожежі на базі озброєння немає.

"Дати повну оцінку руйнувань у місті на даний момент ми не можемо, але мова йде про незначні руйнування", - додала Світлична.

За її словами, розгорнуто 24 евакуаційних пункти, на яких розміщено понад 2300 осіб: "Евакуація відбувається згідно з графіком".

Як повідомлялося, цієї ночі біля м. Балаклія на території військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. 

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння поблизу Балаклії є  диверсійний акт.

Із зони ураження навколо артскладів у Балаклії евакуйовані близько 20 тисяч людей.

Повітряний простір у радіусі 40 кілометрів від місця пожежі на артскладах у Балаклії зараз закрито.

Рух пасажирського транспорту на залізничній станції Балаклія призупинено і організовано за резервною схемою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-