Доба в АТО: терористи гатять з артилерії і танків

Доба в АТО: терористи гатять з артилерії і танків

Укрінформ
Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. За минулу добу російсько-терористичні війська 76 разів обстріляли позиції українських захисників, поранений один боєць.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"На Донецькому напрямку найбільшу активність ворог виявляв під Авдіївкою, Луганським, Зайцевим та шахтою Бутівка. Протягом всієї доби ворог практично не припиняв там обстріли з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, великокаліберних кулеметів та гранатометів", - йдеться в повідомленні.

Захисників Авдіївки та шахти Бутівка ворог також обстрілював з танків, а по позиціях під Зайцевим увечері вдарив зі 152-мм артилерійських систем.

На Луганському напрямку гаряче було під Золотим, Новозванівкою та Кримським, захисників яких бойовики обстрілювали з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а під вечір застосували 120-мм міномети.

Зазначається, що на Маріупольському напрямку ворог також активно використовував зброю, заборонену Мінськими угодами. Позиції під Широкиним, Лебединським та Красногорівкою противник обстрілював зі 120-мм мінометів, кулеметів та гранатометів різних систем. Захисників Новотроїцького російсько-терористичні підрозділи обстріляли з важкої артилерії калібру 122 мм, а по оборонцях Мар’їнки бив танк.

В окремих випадках, аби пригасити активність терористів, українські військові відкривали вогонь у відповідь, повідомили у штабі.

Фото: Макс Авдєєв/"Медуза"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-