Спалення прапору України: закарпатця-втікача судитимуть заочно

Спалення прапору України: закарпатця-втікача судитимуть заочно

Укрінформ
Закарпатця Владислава Сверловича, котрий днями вчинив наругу над українським стягом – спалив його та потоптав ногами, а тоді виклав відео на своїй сторінці в соцмережі, судитимуть в Ужгородському міськрайонному суді.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар Закарпатської обласної прокуратури Вікторія Попович.

"Прокуратурою Закарпатської області 16.03.2017 року до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області надіслано обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно Владислава Сверловича, йому інкримінують ст.338, ч.1 (публічна наруга над державним прапором України) та ст.110 (посягання на територіальну цілісність). За 110-ю статтею Сверлович уже був засуджений в 2015 році, але оскільки на суді він визнав свою вину та обіцяв більше не робити такиїх злочинів, термін покарання йому замінили на умовний. За цей час він виїхав до Росії, там продовжив закликати до сепаратизму. Останнім часом активізувався, став частіше викладати відеозверення із сепаратистськими закликами, останньою краплею стало його відео, де він топче та спалює український прапор", - йдеться у повідомленні.

Зазанчається, що це відео Сверлович виклав на своїй сторінці в соцмережі, його перепостили деякі російські ЗМІ.

"Зловмиснику було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.110 та ч.1 ст.338 Кримінального кодексу України та оголошено у розшук. Але зважаючи на новий закон, що дозволяє заочне засудження, а також зважаючи на те, що РФ навряд чи видасть Сверловича для суду над ним, цього чоловіка скоріше за все судитимуть заочно", - сказала Попович.

За інкримінованими йому звинуваченнями Сверловичу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-