Із системи безпеки на “Степовій” зникла інформація про момент вибуху — Зубко

Із системи безпеки на “Степовій” зникла інформація про момент вибуху — Зубко

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що із системи безпеки УТАС зникли всі дані про момент аварії на шахті “Степова”.

Про це він розповів на брифінгу за результатами чергового засідання Урядової комісії з розслідування причин трагедії на шахті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Питання виникло і, я думаю, що окремо за результатами роботи Урядової комісії робитимуть висновки правоохоронні органи й проводитимуть розслідування, чому саме під час вибуху були знищені всі дані із системи УТАС, тому що останні інформація була в 7-30, а наступна інформація була тільки в 12-38, аварія відбулася в 11-58”, - сказав Зубко.

Урядовець зауважив, що під час аварії у лаві “Степової” було тільки 156 кубів повітряної суміші замість необхідних 453, а сама система УТАС, яка мала би сповістити про збільшення метану в повітрі та відключити все енергозабезпечення шахти, не спрацювала.

Віце-прем’єр нагадав, що Урядова комісія працюватиме до 6 квітня, а свої матеріали потім передасть до правоохоронних органів.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня на шахті "Степова" ВАТ "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району Львівської області на глибині 550 метрів внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи. За інформацією Нацполіції та прокуратури, 8 гірників загинули, 23 шахтарів було госпіталізовано.

3 березня уряд ухвалив рішення про створення спеціальної комісії з розслідування причин аварії на шахті "Степова". Комісію очолив Геннадій Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-