Німеччина передала місії ОБСЄ в Україні три камери спостереження

Німеччина передала місії ОБСЄ в Україні три камери спостереження

Оновлено
Укрінформ
Німецька сторона передала для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ камери відеоспостереження на суму 172 тис. євро.

Про це повідомили в понеділок у Берліні у Міністерстві закордонних справ ФРН, інформує кореспондент агентства у ФРН.

"Німеччина передає сьогодні три тепловізійні камери високої розподільчої здатності місії спостерігачів ОБСЄ. Ці камери можуть цілодобово забезпечувати зображення важливих позицій на лінії зіткнення і показувати, як виконується погоджене припинення вогню і відведення військ насправді", - заявив голова МЗС Зігмар Габріель.

Він наголосив на необхідності постійної присутності ОБСЄ на лінії зіткнення та інформації щодо ситуації там.

Габріель повідомив про "загальну і рішучу зацікавленість" у підтримці спостережної місії, співробітники якої часто зазнають нападів, а техніка - псування.

"Тільки тоді, коли сторони конфлікту нарешті гарантують безпеку спостерігачів ОБСЄ та їх необмежений доступ до зони конфлікту, ті зможуть постійно стежити за припиненням вогню", - підкреслив голова німецького МЗС, додавши, що "навіть кращі технічні засоби не стануть в нагоді, якщо самі сторони конфлікту не почнуть нарешті виконувати те, про що вони давно домовилися".

Габріель висловив жаль, що гармати так і не замовкли, заборонені озброєння все ще не відведені від лінії розмежування, і це не дає можливості просуватися в політичному процесі.

Посол ФРН в Україні Ернст Райхель передав обіцяні Габріелем під час його недавнього візиту до України камери в понеділок у Києві.

За даними МЗС Німеччини, вартість цих камер становить 172 тисячі євро.

Із 721 міжнародного спостерігача у складі СММ ОБСЄ (з них 600 знаходяться в східній Україні) німців нараховується 32 людини.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 16 березня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні було продовжено мандат СММ в Україні на 1 рік до 31 березня 2018. Бюджет місії становить 105,5 млн євро.

Фото: OSCE SMM, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-