У Маріуполі

У Маріуполі "чорний зброяр" виготовляв удома маузери, гвинтівки й карабіни

Фото
Укрінформ
У Маріуполі поліція вилучила автомати, гвинтівки, пістолети, частини нарізної зброї, більше 2 тисяч патронів та станок для виготовлення зброї. Власник квартири, який налагодив виробництво зброї та патронів, затриманий.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

"В ході профілактичної спецоперації з припинення обігу нелегальної зброї поліцейські отримали оперативну інформацію, що один з місцевих жителів ремонтує зброю. Оперативники навідалися за вказаною адресою, де під час обшуку виявили цілий збройовий арсенал, у складі якого - гвинтівка Мосіна, карабін Маузера, 3 автомати часів Другої світової війни, 4 пістолета, деталі від нарізної зброї, більше 2 тисяч патронів", - йдеться у повідомленні.

Як пояснив 46-річний власник, він колекціонує раритетну, а також власноруч збирає зі старих стволів нову, «робочу» зброю.

В оселі поліцейські виявили станок, на якому майстер-любитель виготовляв бойові набої. Для чого йому бойові припаси у такій кількості – встановить слідство. Наразі поліція перевіряє затриманого на причетність до збуту зброї або боєприпасів.

"Варто відзначити, що зброяр вже був судимий за аналогічний злочин у 2007 році, але знову повернувся до улюбленої справи", - зазначили у поліції.

Вказаний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Тепер власнику домашньої зброярні загрожує до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-