Держслужбовців ОДА  звинувачують у розтраті більше 4 млн грн при закупівлі медобладнання

Держслужбовців ОДА звинувачують у розтраті більше 4 млн грн при закупівлі медобладнання

Укрінформ
Службових осіб Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА звинувачують у розтраті понад 4 млн грн бюджетних коштів. Зловживаючи владою, вони закупили медичне обладнання за завищеними цінами.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

«Cлужбові особи департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації при проведенні у 2015 році державних закупівель, усупереч вимогам законодавства, закупили медичне обладнання за завищеними цінами. Крім цього, службовці безпідставно перерахували кошти за послугу з монтажу обладнання, яке й досі не змонтовано. Внаслідок таких протиправних дій державним інтересам спричинено збитки на більш ніж 4 млн грн», - повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зазначається, що службовці, зловживаючи своїм становищем та діючи умисно в інтересах приватних юридичних осіб, за відсутності поданих кваліфікаційних критеріїв об’єкту закупки та невідповідності пропозицій конкурсних торгів умов поданої документації, допустили останніх до участі у тендері та визнали  їх переможцями. Таким чином, за завищеними цінами закуплено рентгенохірургічна агіографічна система, хірургічний мікроскоп та шейверна система для ринохірургії.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 ( зловживання владою або службовим становищем) КК України. Винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-