Жебрівський не виключає проникнення товарів в ОРДЛО

Жебрівський не виключає проникнення товарів в ОРДЛО "козячими тропами"

Укрінформ
Переміщення товарів на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей може відбуватися нелегально, через умовні "шпаринки" на лінії розмежування.

Про це сказав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі "5 каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Насправді сьогодні жоден вагон не перетинає лінію розмежування, жоден вантажний автомобіль не перетинає контрольно-пропускний пункт в'їзду і виїзду. Я не виключаю, що якимись "козячими тропами" хтось проскочив кудись, тому що суцільної лінії, такої як кордон, немає. Сьогодні як такої суцільної лінії розмежування також немає. Є достатньо багато шпаринок. Але на сьогодні як такого руху товарів по обидва боки лінії розмежування немає", - заявив Жебрівський. 

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинова за результатами засідання, до 13.00 середи 15 березня мають перекрити всі автомобільні та залізничні шляхи, які ведуть до лінії зіткнення.

16 березня Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо невідкладних заходів із протидії гібридним загрозам нацбезпеці України. Відтоді будь-яке переміщення товарів залізничними та автомобільними шляхами припинено, за винятком гуманітарних вантажів українських і міжнародних гуманітарних організацій, ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-