Копачі бурштину перекрили міжнародну трасу

Копачі бурштину перекрили міжнародну трасу

Укрінформ
У п'ятницю близько сотні копачів бурштину з Олевська перекрили трасу міжнародного значення Київ-Ковель-Ягодин, вимагаючи дозволити їм добувати "сонячне каміння".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук.

"Спочатку обурені копачі, яким зараз заборонили добувати бурштин, увірвалися до Олевської міської ради, заблокували її роботу, а далі поїхали перекривати дорогу, аби привернути увагу до того, що їх не пускають на родовища. Їх там зараз 70-80 очіб. Але позиція у них дивна: якщо після перестрілки в Олевську вони самі просили забезпечити правопорядок, то зараз навпаки - скаржаться, що мовляв, забагато правоохоронців, які їм нібито заважають", - сказав Ніколайчук.

Водночас у прес-службі головного управління Нацполіції в Житомирській області підтвердили інформацію про часткове обмеження руху траспорту мітингувальниками на 226 км автодороги Київ–Ковель.

"Близько 12 години до Олевського відділення поліції надійшло повідомлення про часткове обмеження руху транспорту на ділянці автодороги Київ–Ковель. Місцеві жителі, які беруть участь в акції, рухаються пішохідним переходом з перервою для пропуску службових транспортних засобів екстрених служб та маршрутних автобусів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, на місці події працюють слідчо-оперативні групи поліції області та місцевого відділення. Правоохоронці проводять з учасниками акції роз’яснювальну роботу, попереджаючи їх про відповідальність за блокування транспортних комунікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-