У справі про вибух на Запоріжкоксі затримали трьох посадовців

У справі про вибух на Запоріжкоксі затримали трьох посадовців

Укрінформ
За фактом вибуху на ПАТ "Запоріжкокс" розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.272 КК України - "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що викликає загибель людей". 

Затримано трьох посадовців: двох керівників структурних підрозділів підприємства і працівника підрозділу ГУ ДСНС у Запорізькій області, повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

"За фактом вибуху, події 16.03.2017 на території комбінату ПАТ "Запоріжкокс", в результаті якого загинули 4 працівники, внесено відомості в Єдиний реєстр  і розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що викликає загибель людей). У порядку ст.208 КПК України затримано 3 людей - 2 керівників структурних підрозділів підприємства і працівника підрозділу ГУ ДСНС у Запорізькій області", - повідомляє прокуратура.

За даними відомства,  на сьогодні встановлено, що  загиблі у результаті вибуху на заводі працівники ТОВ "Пром-Інтегра" проводили поточний ремонт і технічне обслуговування устаткування на підставі договору підряду. Роботи велися на території цеху з відбору й очищення коксового газу, де близько 15 годин під час проведення зварювальних робіт стався вибух збірки води, в якій знаходився охолоджений технологічний коксовий газ, внаслідок чого загинули 4 працівники товариства-підрядника.

"Попередньою причиною вибуху є порушення технологічного регламенту при проведенні вогневих робіт", - констатували у прокуратурі.

Зараз за цим фактом проводиться досудове розслідування, яке під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області здійснюється слідчим відділенням ГУНП у Запорізькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-