Львівська облрада ухвалила звернення щодо торгової

Львівська облрада ухвалила звернення щодо торгової "блокади"

Укрінформ
Львівська обласна рада ухвалила звернення до Президента України, Прем'єр-міністра, Верховної Ради щодо ситуації, яка склалася навколо блокування тимчасово окупованих територій. 

За нього проголосували 66 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Львівська обласна рада вважає неприпустимим застосування сили щодо учасників блокади торгівлі з окупантами. Рішення піти зі зброєю проти українців вважаємо недалекоглядним і цинічним»,- йдеться у зверненні.

Депутати зазначили, що рішення Ради національної безпеки і оборони України, ухвалене під тиском суспільства та блокадників, дає шанс на цивілізоване обмеження торгівлі з окупантом та врегулювання ситуації.

ЛОР закликала  громадськість контролювати реалізацію документа, зазначаючи, що жодним чином не можна ставити питання відновлення торгівлі в залежність від того, чи буде повернуто підприємства олігархічним і клановим групам.

У зв’язку із силовим розгоном блокади, невирішеним питанням українських полонених та ускладненим доступом волонтерів у зону проведення АТО, депутати поставили вимогу - провести розслідування, встановити і покарати, відповідно до чинного законодавства осіб, які дали та виконували наказ розігнати блокаду силовим методом, а також у найкоротші терміни вжити належних заходів для звільнення всіх без винятку українських полонених

Перед вищим керівництвом держави поставлено вимогу розробити комплекс законодавчих заходів, зокрема Закон України про тимчасово окуповані території, відновлення територіальної цілісності та дії Конституції України на всій території Держави; прийняти постанову Верховної Ради України про створення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки постачань товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані території; привести урядові документи у відповідність до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15.03.2017 року.

На переконання депутатів, необхідно терміново ухвалити комплекс законодавчих і нормативних актів щодо припинення економічних відносин з тимчасово окупованими територіями, а також встановлення заборони на торгівлю товарами російського виробництва, аж до повного розриву торгово-економічних відносин із Російською Федерацією.

Депутати вимагають скасувати вже ухвалені необгрунтовані обмеження для в’їзду волонтерів у зону АТО, а також напрацювати комплекс заходів щодо створення умов для переходу під контроль Держави підприємств, фінансових установ, котрі мають стратегічне значення для життєзабезпечення галузей економіки України, а сьогодні перебувають у власності агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-