Сумські прихильники

Сумські прихильники "блокади" розпочали безстрокову акцію протесту під ОДА

Укрінформ
У Сумах біля облдержадміністрації протестувальники розпочали безстрокову акцію: біля входу розмістили намет, запалили вогнища у бочках та розклали шини, які облили пальним.

Як повідомляє "Радіо Свобода", на ніч на площі залишилось близько двох десятків активістів і приблизно така ж кількість правоохоронців.

Протестувальники вимагають відставки голови Сумської ОДА Володимира Токара через те, що той «не зміг» зібрати позачергову сесію щодо питання «розгону блокади», а також пояснень від тих депутатів, які не з’явились на засідання 15 березня.

Раніше ввечері близько сотні активістів чекали біля Сумської ОДА гарантій від голів фракцій, що сесія щодо «блокади» таки відбудеться. Але після того, як не отримали гарантій, оголосили безстрокову акцію.

Нагадаємо: 15 березня на позачерговій сесії Сумська обласна рада мала розглянути питання «Про звернення до президента України, прем’єр-міністра України та Верховної Ради України щодо забезпечення законності при переміщенні товарів у зоні проведення антитерористичної операції». Утім засідання так і не відбулося через відсутність кворуму.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. 

Президент України Петро Порошенко заявив, що винятком мають бути лише гуманітарні вантажі українських і міжнародних гуманітарних організацій, ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста. 

Уряд має невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни від тимчасового припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення та вжити заходів щодо його мінімізації.

Нагадаємо, від січня активісти, серед яких депутати Верховної Ради та люди, що називають себе ветеранами АТО, блокують деякі ділянки залізниці з вимогою припинити торгівлю з окупованими районами Донбасу. 

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокувальників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Фото: Радио Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-