Пункти пропуску на Донбасі закривати не будуть - Порошенко

Пункти пропуску на Донбасі закривати не будуть - Порошенко

Укрінформ
КПВВ на лінії розмежування в жодному випадку не будуть закриті, а навпаки – докладатимуться зусилля, щоб збільшити їх кількість.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми в жодному разі не закриваємо КПВВ, тобто пункти, де вони перетинають лінію зіткнення. І навпаки будемо робити все, щоб збільшити їх кількість. Бо для людини, яка переїжджає з окупованої території на територію, яка підконтрольна українській владі, це ще додаткове щеплення проти російської пропаганди", - сказав він.

Президент також додав, що таким чином людина "може зберегти Україну в серці".

При цьому Порошенко вказав на те, що бойовики досі не дали відкрити раніше погоджений КПВВ "Золоте" на Луганщині.

Глава держави наголосив, що пункти пропуску на лінії розмежування продовжать свою роботу, і можливість доступу на окуповані території міжнародних гуманітарних місій, а також українських громадян на підконтрольну Україні територію - залишиться.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинова за результатами засідання, до 13.00 середи мають перекрити всі автомобільні та залізничні шляхи, які ведуть до лінії зіткнення.

Президент України Петро Порошенко заявив, що винятком мають бути лише гуманітарні вантажі українських і міжнародних гуманітарних організацій, ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-