Сесію Вінницької облради все-таки перенесли на завтра

Сесію Вінницької облради все-таки перенесли на завтра

Укрінформ
Позачергову сесію Вінницької облради, скликану на вимогу прихильників торгової блокади, через відсутність кворуму з п'ятої спроби теж не змогли провести. За рішенням президії пленарне засідання продовжиться вранці у четвер о 10.00.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час реєстрації депутатів о 19.00 в сесійній залі були присутні 38 із 84 депутатів облради. Це представники «Батьківщини», «Самопомочі», «Свободи» та «Радикальної партії». Так і не дочекались на сесії майже в повному складі депутатів від БПП, «Опоблоку» та «Аграрної партії». У цьому зв'язку президія облради ухвалила рішення про оголошення перерви у пленарному засіданні до 10-ї години ранку четверга.

Тим часом усю ніч працюватиме погоджувальна рада керівників фракцій, присутніх на сесії. Вони планують у рамках робочої групи дійти консенсусу і сформулювати рішення, яке б знайшло підтримку у сесійній залі.

Як повідомляло агентство, на позачергову сесію виносилося одне питання - «Про звернення представників громадських об'єднань до Президента, Прем'єр-міністра, Голови Верховної Ради та Генерального прокурора щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей».

15 березня Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. Президент України Петро Порошенко заявив, що винятком мають бути лише гуманітарні вантажі українських і міжнародних гуманітарних організацій, ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста. 

Уряд має невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни від тимчасового припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення та вжити заходів щодо його мінімізації.

Нагадаємо, від січня активісти, серед яких депутати Верховної Ради та люди, що називають себе ветеранами АТО, блокують деякі ділянки залізниці з вимогою припинити торгівлю з окупованими районами Донбасу.

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокувальників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-