Організаторка «референдуму» в Дружківці отримала 5 років за гратами

Організаторка «референдуму» в Дружківці отримала 5 років за гратами

Укрінформ
У Донецькій області організаторці незаконного референдуму в Дружківці винесено вирок - 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном терміном на рік.

По це у вівторок повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області-

«Організаторці референдуму у Дружківці винесено вирок... Суд, врахувавши позицію державного обвинувачення та вік жінки, засудив її до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном строком на 1 рік», - йдеться у повідомленні.

У травні 2014 року засуджена, розуміючи протиправність своїх дій, умисно організувала та активно сприяла проведенню у місті Дружківка незаконного референдуму щодо самостійності терористичної організації «ДНР».

Жінка, будучи головою дільничної виборчої комісії, надавала усні вказівки членам виборчої комісії щодо видачі бюлетенів для проведення голосування. В подальшому вона брала участь у підрахунку голосів та складанні протоколів за результатами голосування.

Дії правопорушниці кваліфіковано за ч. 2 ст.110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Під час судових слухань пенсіонерка розкаялася у своїх діях та пояснила, що зголосилася брати участь в організації референдуму через скрутне матеріальне становище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-