Волинська облрада ухвалила звернення на підтримку блокувальників ОРДЛО

Волинська облрада ухвалила звернення на підтримку блокувальників ОРДЛО

Укрінформ
Депутати Волинської обласної ради сьогодні на позачерговій сесії ухвалили звернення до Президента, Прем'єр-міністра, голови Верховної Ради та голови ГПУ на підтримку учасників блокади, спрямованої проти торгівлі з тимчасово окупованими територіями України.

Про це повідомляє прес-служба облради.

"Ми, депутати Волинської обласної ради, нагадуємо, що 2 лютого 2017 року першими в Україні прийняли Звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету міністрів України щодо підтримки торговельної блокади... Сьогодні ми ще раз підтверджуємо підтримку повної торговельної блокади тимчасово окупованих територій та дій добровольців, які виконують місію народних депутатів", - йдеться у документі.

Депутати також закликали Верховну Раду якнайшвидше ухвалити законопроект "Про тимчасово окуповані території" - за їхніми словами, "щоб унеможливити провокації, які мали місце 13 березня перед Днем українського добровольця поблизу залізничної станції Кривий Торець на редуті імені добровольців 16-го батальйону".

Крім того, облрада попросила Президента України Петра Порошенка дати оцінку ситуації, що відбулася, взяти розгляд даної справи під особистий контроль та забезпечити притягнення до відповідальності винних.

На цьому ж засіданні облрада ухвалила звернення до керівництва держави щодо заборони російським банкам працювати на території України. Раді національної безпеки рекомендують негайно ввести секторальні санкції щодо Російської Федерації, які стосуватимуться у першу чергу банківської сфери.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває так звана "торгова блокада" залізничних шляхів, якими постачається вугілля з ОРДЛО. Учасники акції заблокували 12 вантажних поїздів і понад 700 вагонів, що перевозили вантажі між окупованими і неокупованими територіями.

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокадників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Як заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко, жодної торговельної діяльності з захопленими підприємствами на окупованих територіях бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-