Справа Штепи: місце розгляду визначить Вищий спецсуд

Справа Штепи: місце розгляду визначить Вищий спецсуд

Укрінформ
Комінтернівський райсуд Харкова на черговому засіданні у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи задовольнив клопотання захисту про визначення осудності.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Засідання у справі Штепи відбулося. Заслухано ряд клопотань. Зокрема, за клопотанням захисту провадження знову буде спрямоване до Вищого спецсуду для визначення осудності", - відзначила Дубовик.

За її словами, захист хоче, щоб справа слухалася у Слов'янську.

"Наступне засідання суду - 27 березня о 14:30", - додала Дубовик.

Як пояснює адвокат Дмитро Марченко, закон приписує слухати справу там, де сталося інкриміноване діяння - тобто, у Слов'янську.

3 лютого, повідомляв раніше Укрінформ, Комінтернівський райсуд Харкова, призначений Апеляційним судом Харківський області для продовження слухання справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, продовжив їй запобіжний захід на 60 діб - до 2 квітня.

26 січня головуючий у справі Штепи у Червонозаводському райсуді Харкова Віктор Єжов узяв самовідвід після того, як представники держзвинувачення заявили про його відвід: відносно нього за матеріалами СБУ зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-