На Донеччині поліція затримала колишнього охоронця

На Донеччині поліція затримала колишнього охоронця "колонії ДНР"

Укрінформ
У Волноваському районі Донеччини поліція затримала чоловіка, який працював охоронцем у "колонії ДНР".

Про це повідомляє Відділ комунікацій поліції Донецької області.   

"Із початком бойових дій на Донеччині у грудні 2014 року тоді ще 47-річний житель Донецька, ветеран органів внутрішніх справ України, вирішив приєднатися до терористів. Чоловік – вдівець, дітей-онуків не має. Через своїх знайомих влаштувався на роботу на посаду «заступника начальника відділу охорони виправної колонії» у селищі Молодіжне. За свою «роботу» отримував 15 тисяч рублів на місяць, та вже згодом гроші платити перестали. Донеччанину набридло зневажливе ставлення, і він залишив однодумців", - йдеться у повідомленні.

Згодом він влаштувався на роботу охоронцем магазину, а потім вирішив, що можна отримувати гроші від української влади. Проживаючи у Донецьку, зловмисник приїхав на підконтрольну Україні територію, аби отримати «переселенські» кошти та заодно навідати родичів, які проживають у Волноваському районі.

Працівники карного розшуку Волноваського відділу поліції отримали оперативну інформацію, що 50-річний «гість» може бути причетний до незаконних збройних формувань. Під час оперативних заходів інформація підтвердилася, і не гаючи часу поліцейські затримали зловмисника.

Наразі йому загрожує покарання, передбачене ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-