Вандали влаштували сплановані провокації - Львівська ОДА

Вандали влаштували сплановані провокації - Львівська ОДА

Заява
Укрінформ
Львівська облдержадміністрація виступила із заявою стосовно чергового осквернення польських меморіалів на території області і назвала ці випадки спланованою провокацією.

Заяву опубліковано на сайті ЛОДА.

"Випадки осквернення польських меморіалів на території Львівської області – сплановані провокації. Такі акти вандалізму, які трапилися впродовж вихідних у Підкамені та Львові, покликані зіпсувати дружні стосунки між українським та польським народами", - йдеться у заяві.

У ЛОДА наголошують, що "оскільки жоден свідомий українець, так як і поляк, не вчинятиме жодних дій, які б вели до непорозумінь між нашими народами, в першу чергу через нищення історичних пам’яток, тому за такими діями стоїть третя сторона, яка вже тривалий час намагається розпалити національну ворожнечу шляхом провокацій та актів вандалізму".

Обласна влада Львівщини висловила переконання, що правоохоронні органи докладуть усіх зусиль, щоб викрити тих, хто глумиться над пам’яттю загиблих, та зроблять все можливе, щоб ті, хто вчиняють провокації, відповіли за свої вчинки і були суворо покарані.

Як повідомлялося, протягом вихідних на Львівщині було вчинено два акти вандалізму проти пам`ятників загиблим в часи Другої світової війни полякам. Вандали облили фарбою меморіал розстріляним нацистами львівським професорам та пам`ятники на цвинтарі польських військовослужбовців у селі Підкамінь Бродівського району. Поліція кваліфікувала ці акти як хуліганство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-