Рятувальники попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах

Рятувальники попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах

Укрінформ
У п'ятницю у зв'язку з відлигою у високогір'ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігається третій рівень лавинної небезпеки.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС із посиланням на Укргідрометцентр 

«10 березня, у зв'язку з відлигою, у високогір'ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігається значна (3 рівень) лавинна небезпека», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 9 березня лавинним дозором сніголавинної станції Плай (Закарпатська обл.) виявлено сходження п'яти лавин мокрого снiгу: з пiвнiчно-схiдної експозицiї г.Плай (висота вiдриву 1100 м над рівнем моря), об'єм 1800 куб. метрів, орiєнтовна дата сходження нiч 8 - 9 березня; з пiвнiчно-захiдної експозицiї г. Великий Верх (висота відрива 1050 м над рівнем моря) об'єм 1200 куб.м; висота вiдриву 1100 м над рівнем моря об'єм 4800 м. куб; висота вiдриву 1050 м над рівнем моря об'єм 180 куб м; висота вiдриву 1200 м над рівнем моря об'єм 2400 куб. м, якi зiйшли орієнтовно 5-8 березня. Шкоди не завдано.

Окрім того, ДСНС попереджає про льодохід на шістьох водосховищах України.

«10 березня на Київському, Канівському, Кременчуцькому, Дніпродзержинському водосховищах продовжиться поступове послаблення та руйнування льодового покриву, закраїни, на Дніпровському та Каховському водосховищах - льодохід, забереги та та поступове очищення ділянок водосховищ від льоду», - повідомили у ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-