Так званому депутату «ДНР» загрожує до 15 років позбавлення волі – прокуратура

Так званому депутату «ДНР» загрожує до 15 років позбавлення волі – прокуратура

Укрінформ
На Донеччині мешканцю Макіївки – «депутату ДНР» загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це у четвер повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

«Депутату псевдополітичної сили «Народный совет» терористичної організації «ДНР» загрожує до 15 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що прокуратурою Донецької області скеровано до суду обвинувальний акт за ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) відносно мешканця Макіївки.

Так, у  листопаді 2014 року за результатами так званих виборів в «народный совет» 41-річний мешканець Макіївки був обраний депутатом від псевдополітичної сили «Донецкая Республика».

Вже у грудні того ж року чоловіка призначено членом комітету з транспорту та зв’язку, що входить до складу т.з. «народного совета» бойовиків «ДНР». Там новопризначений депутат взяв участь у підготовці проектів документів, складає нормативно-правові акти, які використовують у своїй роботі «ДНР».

Таким чином чоловік, будучи громадянином України, приймав активну участь у терористичній організації «ДНР» та забезпечує формування у населення думки щодо її легітимності.

Оскільки на теперішній час він продовжує перебувати на тимчасово окупованій території та працювати на бойовиків, його судитимуть заочно.

Обвинувальний акт скеровано до Селидівського міського суду, констатували у прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-