У Харкові представили книгу про пам'ятники Шевченка

У Харкові представили книгу про пам'ятники Шевченка

Укрінформ
"Монументальна Шевченкіана Харківщини" - так називається книга, представлена в рамках заходів до 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка в "Книгарні Є", що поблизу площі Конституції у центрі Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Презентація зібрала до ста харків'ян різного віку і професій. Книга обсягом у 100 сторінок з кольоровими ілюстраціями буквально ходила по руках. До того ж на екран вивели відеосюжет про книгу - результат науково-дослідної роботи десятків науковців і краєзнавців Харківщини.

У книзі, прозвучало на презентації, зібрано матеріал про пам'ятники Кобзареві в Харкові та області, а їх до 30-ти, починаючи зі знаменитого 16-метрового пам'ятника роботи скульптора Матвія Манізера, встановленого у 1935 році  у міському саду ім. Шевченка. У пам'ятнику відтворено образ не тільки Кобзаря, а й героїв його творів, причому скульптору позували актори Харківського театру української драми ім. Шевченка.

"Книгу видано за ініціативи обласного науково-методичного центру охорони культурної спадщини та громадської організації "Культурні ініціативи" за підтримки Управління культури і туризму ХОДА. Мета - сформувати суспільний запит на якісний український продукт:  книги, скульптури, картини, музика, театр. Роботу над книгою, виданою харківським видавництвом "Раритети України", буде продовжено в енциклопедичному форматі", - зазначив лідер "Культурної ініціативи" Олександр Рудь.

З ранку в Харкові покладені квіти до пам'ятника Шевченка в міському саду. Тут же у виконанні всіх бажаючих прозвучали вірші Кобзаря.

Заходи до чергової річниці від дня народження Шевченка відбулися і в сільських районах області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-