Мешканку Добропілля судитимуть за організацію референдуму в 14-му році

Мешканку Добропілля судитимуть за організацію референдуму в 14-му році

Укрінформ
У Донецькій області 40-річну мешканку Добропілля судитимуть за організацію та проведення незаконного референдуму у 2014 році.

Про це у вівторок повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

«Прокуратурою Донецької області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки міста Добропілля, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)», - йдеться у повідомленні.

В ході досудового розслідування було встановлено, що у квітні 2014 року, коли місто Донецьк було захоплене бойовиками терористичної організації «ДНР», 40-річна жінка, знаходячись у будівлі Донецької обласної державної адміністрації, за власною ініціативою запропонувала бойовикам допомогу в організації та проведенні так званого референдуму щодо самостійності «ДНР».

У подальшому правопорушниця здійснювала керівництво дільничною виборчою комісію на території смт. Новодонецьке, а саме – розподіляла обов’язки серед членів комісії щодо формування списків громадян, які брали участь у незаконному референдумі, отримувала від терористів бюлетені, які по закінченню голосування повернула їм разом із відповідним протоколом.

На теперішній час досудове розслідування у цій справі завершено. Справедливе покарання за вказаний злочин проти своєї держави обвинуваченій винесе суд, за санкцією статті жінці загрожує до 10 років тюрми, констатували у прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-