Правоохоронці припинили спробу незаконного заволодіння землею одеської оздоровниці

Правоохоронці припинили спробу незаконного заволодіння землею одеської оздоровниці

Укрінформ
Співробітники Управління захисту економіки в Одеській області ДЗЕ НПУ припинили спробу незаконного заволодіння земельною ділянкою одеського санаторію "Якір" колишнім завідувачем господарством Одеської міськлікарні ім. академіка Рєзніка.

Про це повідомляє прес-служба Управління захисту економіки в Одеській області ДЗЕ НПУ.

"Співробітники Управління захисту економіки в Одеській області ДЗЕ НПУ повідомили колишньому завідувачу господарством Одеської міськлікарні ім. академіка Рєзніка про підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 (вчиненого злочину за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.197-1 (самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці), та ч. 4 ст. 358 (підроблення офіційних документів, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища) Кримінального кодексу України", - зазначили в поліції.

Оперативники супроводжують кримінальне провадження стосовно самовільного зайняття земельної ділянки у Маячному провулку Одеси та будівництво споруд на території колишнього санаторію "Якір", чим територіальній громаді міста завдано збитків на суму 6 мільйонів 320 тисяч гривень.

Досудовим слідством установлено, що посадовець за попередньою змовою з іншою особою самовільно захопив ділянку площею 1 тисяча 826 кв. метрів з метою незаконного заволодіння землею оздоровчого призначення, огородив територію 3-метровим парканом і розпочав будівництво двох житлових будівель.

Реалізуючи злочинний намір, його співучасники надали інженеру з інвентаризації нерухомого майна завідомо підроблений технічний паспорт на будинок індивідуального житлового фонду, який нібито був побудований до 1992 року, та підроблену довідку клінічного санаторію «Якір» про надання завідувачу права користування земельною ділянкою для будівництва та експлуатації житлового будинку.

За ініціативою Управління захисту економіки в Одеській області на зазначену земельну ділянку накладено арешт на період розслідування злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-