Російського сенатора нарешті позбавили

Російського сенатора нарешті позбавили "почесного громадянства" Харкова

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова задовольнив позов прокуратури Харківської області і позбавив російського сенатора Олександра Шишкіна звання "Почесний громадянин Харкова".

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Майже дворічна судова війна сьогодні виграна у першому раунді: Дзержинський районний суд задовольнив позов прокуратури і позбавив звання почесного харків'янина російського сенатора Шишкіна, який голосував за введення військ РФ в Україну", - відзначила Дубовик.

За її словами, сьогоднішньому рішенню впродовж двох років передували "суд першої інстанції, апеляція, касація і знову слухання у районному суді".

"Дякуємо судді Штих, що почула аргументи прокуратури і винесла законну ухвалу", - додала Дубовик.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого на сесії Харківської міськради депутати відмовилися внести до порядку денного питання про позбавлення російського сенатора Олександра Шишкіна звання "Почесний громадянин Харкова".

6 серпня 2014 року Харківська міськрада більшістю голосів присвоїла звання "Почесний громадянин Харкова" восьми особам, серед яких двоє громадян РФ: голова ради директорів ВАТ "МосСітіГруп" Павло Фукс і член комітету Ради РФ з оборони і безпеки Олександр Шишкін. Останній голосував за анексію Криму і дозвіл Путіну використати російську армію на території України.

У вересні 2015 року Шишкіна включили до списку громадян РФ, яким заборонено в'їзд в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-