Авдіївський коксохім можуть запустити вже сьогодні

Авдіївський коксохім можуть запустити вже сьогодні

Укрінформ
Авдіївський коксохімічний завод сьогодні може перейти у штатний режим роботи.

Про це заявив директор підприємства Муса Магомедовв ефірі телеканалу "112 Україна".

"На цей час у нас не працюють водогрійні котли, тому що нам не вистачає генерації, не вистачає приблизно 1 мегавата, тому тепло на місто не подається. Температура повітря зараз досить сприятлива, тому сподіваємося, що сьогодні вдасться відновити. Вчора відновити подачу тепла на місто не вдалося, тому що енергетики не змогли вийти на відновлення лінії. Є надія, що сьогодні ми зможемо відновити роботу і перейти у штатний режим", - заявив Магомедов.

Він також прокоментував учорашню короткочасну повну зупинку заводу.

"Ми відновили роботу через годину після зупинки, яка сталася внаслідок пошкодження кабеля. У нас багаторазово кабелі пошкоджувалися внаслідок обстрілу. Вони були відновлені. Те, що вчора відбулося, - це від того, що ми працювали в той час і зараз продовжуємо працювати на власному генераторі. У нас немає ніякого резервування, будь-який прилад, кабель, двигун, який вийшов з експлуатації, зупиняє генерацію, тому що немає резервування", - заявив Магомедов.

Як відомо, 5 березня в результаті бойових дій стався порив повітряної високовольтної лінії електропередач 110 кВ поблизу Авдіївки, внаслідок чого припинено електропостачання міста, а також Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції, які централізовано забезпечують місто водою та теплопостачанням.

Учора ремонтники не змогли розпочати роботи на ЛЕП та ДФС біля Авдіївки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-