Інформатор бойовиків із Авдіївки отримав п’ять років тюрми

Інформатор бойовиків із Авдіївки отримав п’ять років тюрми

Укрінформ
У Донецькій області мешканця Авдіївки, який був інформатором бойовиків із позивним "Білий", засуджено до 5 років позбавлення волі.

Про  це у понеділок повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

"Добропільський міськрайонний суд Донецької області визнав мешканця міста Авдіївка винним у злочинній співпраці з терористичною організацією "ДНР"... За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) КК України, чоловік найближчі 5 років проведе за гратами", - йдеться у повідомленні.

У ході судових слухань встановлено, що у березні-травні 2015 року 28-річний чоловік передавав представникам незаконних збройних формувань інформацію про дислокацію та переміщення військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України, задіяних у проведенні антитерористичної операції на території міста Авдіївка та у Ясинуватському районі.

Пособник терористів по мобільному телефону підтримував зв'язок з бойовиком на прізвисько "Сміт". Результатом передачі вказаних даних були ворожі обстріли позицій українських воїнів.

Злочинні дії інформатора були припинені співробітниками Служби безпеки України. Чоловіка затримали та заарештували. Попри невизнання зловмисником своєї провини, державним обвинуваченням, яке підтримувала Костянтинівська місцева прокуратура, її доведено повністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-