Кабмін оприлюднив порядок переміщення товарів у зону АТО

Кабмін оприлюднив порядок переміщення товарів у зону АТО

Укрінформ
Кабінет міністрів України опублікував постанову про "Затвердження порядку переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції".

Постанову оприлюднено на Урядовому порталі.

Суб’єктам господарювання дозволятиметься переміщувати на тимчасово неконтрольовану територію та з тимчасово неконтрольованої території товари:

- харчових продуктів у визначенні Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів", які переміщуються у складі гуманітарних вантажів; 

- лікарських засобів у визначенні Закону України "Про лікарські засоби" та виробів медичного призначення, які переміщуються у складі гуманітарних вантажів;

- товарів та продукції (в тому числі тих, що забезпечують функціонування та обслуговування або є необхідними у виробничому процесі) металургійної, гірничозбагачувальної, вугледобувної та енергогенеруючої галузей, об’єктів критичної інфраструктури за переліком та обсягами (вартість, вага, кількість), які затверджуються спільним рішенням МТОТ та Мінекономрозвитку.

"Гуманітарно-логістичні центри створюються та облаштовуються на контрольованій території між контрольним пунктом в’їзду/виїзду та лінією зіткнення з метою забезпечення населення, що проживає на тимчасово неконтрольованій території, товарами та послугами, а також гуманітарною та благодійною допомогою", - йдеться у постанові. 

Зазначається, що місце розташування гуманітарно-логістичних центрів затверджується керівником антитерористичної операції.

Крім того, перелік та обсяги (вартість, вага, кількість) товарів, що переміщуються до/з гуманітарно-логістичних центрів та через лінію зіткнення, визначаються МТОТ. 

Зазначається, що Постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пункту  1 цієї постанови, який набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування, та пунктів 9  і 31 Порядку, затвердженого цією постановою, які набирають чинності через місяць з дня її опублікування. 

Як повідомлялося, уряд на засіданні 1 березня затвердив "Порядок переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції". Документ було розроблено на виконання статті 12 Закону України "Про боротьбу з тероризмом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-