В Одесі протестують проти призначення в ОДА генерала з команди Януковича

В Одесі протестують проти призначення в ОДА генерала з команди Януковича

Відео
Укрінформ
В Одесі провели у п'ятницю першу акцію протесту біля будівлі ОДА проти призначення першим заступником губернатора Одещини 53-річного екс-очільника Київської міліції, Олександра Терещука, люстрованого 14 грудня 2015 року із лав МВС за клопотанням тодішнього керівника Нацполіції України Хатії Деканоідзе.

Група одеських активістів, колишніх учасників Євромайдану, тримали в руках плакати з написами "Януковські таргани лізуть на конкурси і пролазять", "А чи був конкурс?" та інші, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чиновник, що був у команді Януковича і посилав підлеглих співробітників на розгони учасників Євромайдану, не має права працювати в органах державної влади. Усе життя Терещук працював у міліції, а має таке майно ніби був власником якоїсь бізнес-імперії. А головне, претендент на посаду заступника голови ОДА займав посаду очільника обласного МВС за часів Януковича. Такі люди, згідно з законом, не мають бути при владі", - заявив екс-лідер одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко.

Його підтримала громадська активістка Яна Титаренко: "Ми пересвідчились, що процедури кадрового конкурсу на вакантні посади керівників структур ОДА було порушено, конкурс не можна назвати чесним і прозорим. Оскільки журналістам та спостерігачам не дали змоги стежити за перебігом конкурсу, не відомо, на які запитання відповідали конкурсанти і як саме вони відповідали. Тому ми протестуємо проти підготовки до призначення міліціонера з 20-річним стажем Терещука першим заступником голови ОДА".

Як повідомлялося, новопризначений голова Одеської ОДА Максим Степанов приступив до формування своєї команди, для чого ініціював кадровий конкурс на посади своїх заступників.

За підсумками трьох етапів конкурсу на посаду першого заступника голови Одеської ОДА перемогу здобув екс-очільник Київської міліції Олександр Терещук, на посаду заступника голови ОДА з соціально-економічних питань претендує колишня підлегла Степанова - заступник керівника "Поліграфкомбінат "Україна" Світлана Шаталова, що раніше була керівником відділу розрахунків ДП НАК "Нафтогаз України".

Претендентами на посади заступника голови з гуманітарних питань і заступника голови ОДА - керівника апарату облдержадміністрації є Сергій Колебошин та Ігор Ткачук. Раніше Ткачук уже обіймав цю посаду в Одеській ОДА.

Фото і відео: odesa.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-