Обвинувальний акт щодо судді терористів, яка вбивала українців, скеровано до суду

Обвинувальний акт щодо судді терористів, яка вбивала українців, скеровано до суду

Укрінформ
Слідче управління прокуратури Донецької області скерувало до суду обвинувальний акт для заочного засудження колишньої судді Апеляційного суду Донецької області, яка обвинувачується у співпраці з терористами «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Встановлено, що у січні 2015 року суддя Апеляційного суду Донецької області Стратейчук Л.З. порушила присягу, зрадила свою країну та перейшла на бік бойовиків. На підставі так званого указу голови терористичної організації «ДНР» вона зайняла псевдопосаду «судді верховного суду «ДНР». Під час виконання своїх обов'язків, діючи всупереч Конституції України та чинного законодавства України, перебуваючи у м. Донецьку, Стратейчук, виступаючи у засобах масової інформації, що працюють на бойовиків, повідомила про створення військового трибуналу терористичної організації «ДНР» при так званому «верховному суді «ДНР» та розповіла про винесення трибуналом першого смертного вироку», - йдеться у повідомленні.

Таким чином обвинувачувана, будучи на той час діючою суддею України, перебуваючи на посаді судді так званого «верховного суду «ДНР» брала участь у терористичної організації «ДНР» та сприяла її діяльності, тобто вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України, наголошують у прокуратурі.

На цей час зрадницю звільнено з посади. оскільки вона переховується від слідства, її судитимуть заочно. Максимальне покарання за вказаною статтею - 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-