Злочини харківського сепаратиста-втікача Долгова розслідують заочно

Злочини харківського сепаратиста-втікача Долгова розслідують заочно

Укрінформ
Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокуратури області про проведення спеціального - заочного - досудового розслідування відносно прибічника створення "Новоросії" Костянтина Долгова, який знаходиться в розшуку з травня 2014 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"36-річний харків'янин Костянтин Долгов підозрюється в організації і забезпеченні фінансування умисного ушкодження чужого майна, незаконному придбанні і зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, а також публічних закликах до здійснення умисних дій з метою зміни кордонів території України порушуючи порядок, встановлений Конституцією України (ч. 3 ст. 27, ч . 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263, ч.1 ст.110 КК України)", - зазначила Дубовик.

За її словами, у кінці березня 2014 року сепартист організував і профінансував низку підпалів банкоматів в Харкові: "За попередніми даними, умисне ушкодження чужого майна коштувало 1 тис. 100 дол. США".

"Крім того, зловмисник брав активну участь в мітингу в Москві "на підтримку південного Сходу України", де закликав до дій, спрямованих на зміну кордонів території України, зокрема, до будівництва нової держави "Новоросія" на території окремих областей України", - додала Дубовик.

За її словами, Долгова затримано в квітні 2014 року: "Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави. Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного виявлено і вилучено вогнепальну зброю і патрони".

"У травні 2016 року зловмисник після звільнення зі слідчого ізолятора під заставу в 364 тис. грн втік і оголошений у розшук. Оскільки він ховається від суду і слідства, постійно знаходиться на тимчасово окупованій території, непідконтрольній українській владі, де продовжує свою протиправну діяльність антиукраїнської спрямованості, прокуратура звернулася до суду з клопотанням дозволити спеціальне заочне досудове розслідування і отримала дозвіл", - пояснила Дубовик.

Як повідомляв раніше Укрінформ, в січні 2016 року колишній ватажок терористів "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) звинуватив Костянтина Долгова в розміщеному в мережі інтерв'ю в крадіжці грошей, виданих на створення "ХНР", називаючи його "чмо" і "мерзотник".

У жовтні 2015 року сепаратист Долгов, що втік до Москви, "засвітився" на своїй сторінці в Facebook: "Мене призначили офіційним представником МЗС ДНР. Упевнений, що в новому статусі зможу принести ще більше користі".

У квітні 2014 року Долгова затримано в Харкові за сприяння сепаратистським безладам, включаючи організацію проросійських акцій на площі Свободи, а також масовий підпал банкоматів "Приватбанку".

8 травня 2014 року Долгов вийшов на свободу під заставу в 365 тис. грн, який вніс екс-депутат ВР Олег Царьов. Тоді ж Долгов виїхав з Харкова до Криму, а потім в Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-