Тука: Донбас – не гангрена, яку треба відрізати

Тука: Донбас – не гангрена, яку треба відрізати

Укрінформ
Україна має робити все для того, аби повернути тимчасово окуповані території Донбасу під свій контроль і не відмовлятися від цього регіону.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука під час круглого столу "Міжнародна перехідна адміністрація як модель врегулювання конфлікту на Донбасі", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Абсолютно беззаперечним є те, що в суспільстві, в тому прошарку суспільства, яке себе називає елітою, можливо, навіть і в керівництві держави, немає єдиної точки зору на те, яким чином здійснити те, до чого ми повинні прагнути... Для мене беззаперечним є те, що я мушу робити все можливе для того, щоб повернути територію України... Я не можу погодитися з тим, що Донбас - це гангрена, яку треба відрізати, категорично це не сприйму", - сказав Тука.

При цьому заступник міністра зазначив, що, на його думку, "не існує реально зараз в країні людини, яка здатна дати відповідальну пораду, яким чином з завтрашнього дня можна вирішити цю проблему".

За словами Туки, тези, які можна почути щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, "переважно популістські".

"Можна робити якісь гучні політичні заяви, на це у нас майстрів надто багато, але відповідально і взяти на себе відповідальність,...на жаль, бажаючі в чергу не стають", - зауважив він.

Як відомо, конфлікт на Донбасі триває з початку 2014 року. Переговори щодо врегулювання ситуації на сході України відбуваються у мінському та нормандському форматах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-