Одеського матроса-дезертира засудили до 3 років позбавлення волі

Одеського матроса-дезертира засудили до 3 років позбавлення волі

Укрінформ
Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області завершив розслідування кримінальної справи дезертира - за ухилення від військової служби матроса ВМС засуджено до 3 років 1 місяця позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

"Суд встановив, що 22-річний військовослужбовець, який ніс службу за контрактом, винний у тому, що він на початку січня 2017 року, діючи всупереч інтересам служби, самовільно, без поважних причин, в умовах особливого періоду, залишив розташування частини і ухилявся від проходження військової служби протягом 17 діб. Весь час, який "випадково" випав на новорічні та різдвяні свята, військовослужбовець проводив на власний розсуд", - зазначили у Військовій прокуратурі.

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області засудив матроса за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби) Кримінального кодексу України до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 1 місяць.

При призначенні покарання суд урахував посередню характеристику обвинуваченого за місцем служби, а також той факт, що, так і не ставши на шлях виправлення, військовослужбовець вдруге вчинив злочин, пов'язаний з ухиленням від військової служби.

Державне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-