На Одещині затримали дві автівки з контрабандою та нелегалом

На Одещині затримали дві автівки з контрабандою та нелегалом

Укрінформ
Дві автівки з контрабандним товаром та нелегалом - громадянином Пакистану - зупинили прикордонники Котовського загону ДПСУ в селі Федосіївка Окнянського району Одеської області, поряд з державним кордоном України.

Про це повідомляє прес-служба Дежавної прикордонної служби України.

"Автомобіль «ВАЗ» з трьома особами прикордонники зупинили 25 лютого поблизу села Федосіївка Окнянського району. В авто перебували двоє громадян України та громадянин Пакистану. У ході подальших заходів за 200 метрів від лінії держкордону затримали другий «ВАЗ». Під час огляду водій автівки намагався втекти з місця зупинки. Попереджувальні постріли вгору припинили подальшій опір правоохоронцям. В авто було виявлено коробки з сигаретами молдовського виробництва", - зазначили в ДПСУ.

Також прикордонним нарядом виявлено та зафіксовано ознаки порушення кордону на напрямку село Федосіївка (Україна) – село Михайлівка (Респубілка Молдова).

На громадян України було складено протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст.204 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України). Протоколи передано до суду.

Громадянина Пакистану затримано на три доби з метою встановлення особи. У ході проведення фільтраційно-перевірочних заходів встановлено, що за кермом другої автівки знаходився громадянин України, який вже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення законодавство України з прикордонних питань.

У подальшому було з`ясовано, що це саме він за грошову винагороду організував переміщення громадянина Пакистану через державний кордон, яке намагалися здійснити його поплічники. З огляду на те, що у діях даної групи осіб вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, повідомлено про виявлене кримінальне правопорушення Окнянське відділення Подільського відділу Національної поліції.

Контрабандний вантаж сигарет буде передано представникам Окнянського відділення Національної поліції в Одеській області після завершення усіх слідчих дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-