АТО: бойовики гатили з танків по Водяному й Авдіївці

АТО: бойовики гатили з танків по Водяному й Авдіївці

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку незаконні збройні формування обстрілювали з мінометів авдіївську промзону.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

“Ворог відкривав вогонь у районі Авдіївки. Разом із важким озброєнням, зокрема мінометами та танками, бойовики застосовували легке озброєння. На лівому фланзі Авдіївки, у Кам’янці, противник був активним тільки зранку, коли випустив більше 20 мінометних та 5 танкових снарядів”, – деталізував речник МОУ з питань АТО.

За його словами, бойовики також відкрили вогонь із танків по українських позиціях у Пісках. Епізодичні обстріли українських позицій відбулися на світлодарській дузі, у Зайцевому, Кіровому та Верхньоторецькому. Важке озброєння на цих рубежах не застосовувалося. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 23 обстріли з боку бойовиків, 10 – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування порушили режим тиші у Троїцькому, у районі Бахмутської траси та у Станиці Луганській. Міномети застосовувались у Попаснянському районі та Новотошківському. Усього за минулу добу сили АТО зафіксували 5 обстрілів українських позицій на Луганському напрямку.

На Маріупольському напрямку бойові дії велися виключно на ділянці фронту Чермалик – Широкине.

“Ворог порушував режим тиші на цих рубежах цілодобово. Найбільш неспокійно було у Гнутовому, де з 12-ї до 14-ї години бойовики провели масований мінометний обстріл, відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Після обіду у Водяному бандформування обстріляли позиції сил АТО з танків. Також один ворожий мінометний обстріл зафіксовано у Чермалику. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку стався 21 ворожий обстріл, зокрема 3 – з важкого озброєння”, - розповів Лисенко.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-