"Викрадення" Гончаренка: суд в Одесі обирає запобіжний захід підозрюваним

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси розпочав розгляд клопотання облпрокуратури стосовно обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою трьом підозрюваним у викраденні народного депутата Олексія Гончаренка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Розгляд клопотання прокуратури суд розпочав у суботу близько 12 год. Представників громадськості та ЗМІ на засідання не допустили.

За словами речниці облпрокуратури Інни Верби, інтереси держави в суді підтримує прокурор Сергій Зубар.

Як відомо, слідча група Одеської облпрокуратури відкрила 23 лютого кримінальне провадження щодо викрадення народного депутата Гончаренка з метою заподіяння йому тяжких тілесних ушкоджень, а також встановлює обставини набуття одним із фігурантів справи російського громадянства.

Слідчі оголосили трьом затриманим підозри у скоєні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) Кримінального кодексу України.

Замовником викрадення Гончаренка у прокуратурі вважають голову депутатської фракції "Опозиційний блок" Лиманської райради Одеської області Олександра Кушнарьова, син якого загинув 2 травня 2014 року під час пожежі в Будинку профспілок в Одесі. Другим підозрюваним у злочині виявився колишній військовослужбовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-