Визнанням

Визнанням "паспортів "Л/ДНР" Росія викрила себе як агресора - Парубій

Укрінформ
Визнання Росією "документів" терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" свідчить про те, що Москва є організатором і сценаристом агресії проти України.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перш за все, ми можемо тим рішенням ще раз підтвердити перед світом, що Путін визнає свою агресію і визнає свою участь у цій агресії. І це рішення про визнання “паспортів” бандформувань тільки підтверджує, що він і є організатором і сценаристом агресії і вторгнення на територію нашої країни", - сказав Парубій.

Він закликав тих українських громадян, які зараз перебувають на окупованих територіях, не йти на ці правила, які нав'язує Путін, і не брати "тих бандитських "паспортів" так званих "ЛНР" і "ДНР". "Тому що це шлях в нікуди і це шлях, який ще більше відрізає їх від України", - підкреслив спікер парламенту.

На його переконання, на цих територіях "величезна" кількість українських громадян, які підтримують Українську державу, і їм треба дати впевненість, що повернення українського контролю "буде вже незабаром".

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що підписавши указ про визнання "паспортів" та інших документів так званих "ЛНР" та "ДНР", Путін вийшов з Мінського процесу і фактично визнав квазідержавні терористичні угруповання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-