У Вінниці планують створити музей історії міста

У Вінниці планують створити музей історії міста

Укрінформ
Створення Музею історії Вінниці ініціюють місцеві історики, науковці та дослідники.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова Вінницького історичного товариства Олександр Федоришен.

«Ми досить багато знаємо про історію Вінниці з початку ХХ століття, але майже нічого -  про місто часів середньовіччя, про його ранню модерну історію. Є розрізнені відомості про «білі плями», накопичена певна інформація, артефакти різних часів, і саме музей історії міста міг би стати дослідницькою установою зі статусом комунального підприємства, яка б генерувала ідеї і втілювала їх у життя і експонувала. Ми запропонували цю ідею міській раді, і нас підтримали», - зазначив Федоришен.

За його словами, наразі історики та міська влада вже обговорюють створення у місті нового комунального підприємства «Центр історії Вінниці», яке об’єднає всю роботу з вивчення та популяризації історії обласного центру. На його базі й пропонується створити Музей історії Вінниці. Під час реалізації проекту врахують досвід створення таких центрів у Львові та Дніпрі.

Історики та міська влада покладають на майбутній Центр історії Вінниці функцію розробки і реалізації міської політики у сфері історичної пам’яті та публічної історії, а також координацію діяльності регіональних історичних осередків в галузі міської історії. Окрім власне музейних функцій, заклад також видаватиме і реалізуватиме літературу з регіональної історії, систематизуватиме проведення археологічних досліджень на території міста, а також опікуватиметься підвищенням якості екскурсійних послуг.

Реалізувати проект у повному обсязі планується коштом міського бюджету вже за два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-