Калуш відмовився приймати львівське сміття – свого вистачає

Калуш відмовився приймати львівське сміття – свого вистачає

Укрінформ
На Прикарпатті місто Калуш відмовилось приймати сміття зі Львова через відсутність потужностей власного полігону ТПВ (твердих побутових відходів).

Про це на сесії Калуської міської ради повідомив директор КП "Екосервіс" Ігор Свистун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Львів виробляє 800-900 т сміття на день. Калуш - у десять разів менше. Коли львів’яни минулого року вперше просили прийняти сміття, тоді йшлося про три автомобілі. Зараз йдеться про щоденне захоронення сміття. Якщо ми почнемо приймати сміття зі Львова постійно, тоді нам дуже швидко доведеться закрити калуський полігон взагалі. Калуський полігон не має таких потужностей, щоб приймати на постійній основі львівське сміття", - зазначив Свистун.

Він зауважив, що калуський полігон технічно не готовий до такого навантаження. Стверджує, коли вперше львівський спецтранспорт приїхав на калуський полігон, одне авто мало не перекинулось.

Відомо, що у Калуші друга черга полігону для ТПВ не здана через брак коштів. Діючий полігон вичерпав свій ресурс ще 7 років тому.

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до мера Калуша Ігоря Матвійчука з проханням розмістити частину ТПВ зі Львова на калуському полігоні. У листі зазначалося, що станом на 23 січня третина сміттєвих майданчиків Львова були переповнені.

Фото: ZIK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-