У Краматорську заочно судитимуть бойовика, який застрелив людину на блокпосту

У Краматорську заочно судитимуть бойовика, який застрелив людину на блокпосту

Укрінформ
У Краматорську заочно судитимуть бойовика, який у 2014 році застрелив людину на блокпосту.

Про це в середу повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

«Краматорською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно бойовика, який у 2014 році із автоматичної зброї вбив людину на одному з блокпостів міста», - йдеться у повідомленні.

В ході спеціального досудового розслідування встановлено, що у червні 2014 року, коли місто Краматорськ знаходилось під контролем незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», 26-річний мешканець селища Щербинівка здійснював контроль автотранспорту та осіб, які переміщувались через один із блокпостів бойовиків.

8 червня, будучи озброєним вогнепальною автоматичною зброєю, прибічник терористів зупинив для перевірки легковий автомобіль та наказав водію вийти  і надати документи. Водій відмовився виконати незаконні вимоги бойовика та намагався втекти, проте той умисно здійснив постріл йому у спину.

Від отриманого поранення 28-річний чоловік через кілька годин помер у лікарні. Дії бойовика було кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування, яке проводилось під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури, завершено. Оскільки правопорушник знаходиться на території, тимчасово не підконтрольній українській владі, судом ухвалено рішення про його заочне засудження.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-