У Херсоні найбільшій котельні пустили газ

У Херсоні найбільшій котельні пустили газ

Укрінформ
У Херсоні у вівторок у другій половині дня розпочали підключення до газопостачання і запуск котелень міського комунального підприємства "Херсонтеплоенерго", які протягом понеділка-вівторка були опломбовані ПАТ "Херсонгаз", в результаті чого у місті без тепла залишилося більше двох десятків житлових будинків та низка соціальних об'єктів.

Про це у телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу розповів головний інженер міського комунального підприємства "Херсонтеплоенерго" Андрій Предейн.

"У міськраді досягнуто домовленості про відновлення "Херсонгазом" подачі газу. Практично вже зараз (станом на 14.30 - ред.) розпочинаємо підключати котельні (до газу - ред.), знімаємо пломби. До кінця дня плануємо запустити всі котельні, що були зупинені, і відновити теплопостачання", - розповів Предейн.

За його словами, загалом працівниками ПАТ "Херсонгаз" протягом понеділка-вівторка було припинено подачу газу до 16 котелень МКП "Херсонтеплоенерго" (із 36 діючих котелень підприємства) в усіх трьох районах міста. "Вони опломбовували, в основному, дрібні котельні. Ці котельні обігрівали загалом кілька тисяч жителів. Але коли сьогодні відключили від газопостачання велику котельню на Острові (у мікрорайоні "Корабел" - ред.), рахунок людей, які опинилися без тепла, вже пішов на десятки тисяч", - заявив головний інженер.

Як він зазначив, саме з цієї найбільшої котельні "Острів" міське комунальне підприємство "Херсонтеплоенерго" і розпочало запуск зупинених газовою службою котелень підприємства.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні в понеділок ввечері ПАТ "Херсонгаз" припинило постачання природного газу до 9 котелень міського комунального підприємства "Херсонтеплоенерго", в результаті чого в місті без тепла залишилися 24 багатоповерхівки. За інформацією Херсонської мерії, оприлюдненою у вівторок, причиною примусового відключення працівниками ПАТ "Херсонгаз" 10 котелень МКП "Херсонтеплоенерго" стала його заборгованість перед ПАТ "Херсонгаз" за послуги з розподілу природного газу розподільчими мережами, що виникла у зв'язку з неврегульованістю законодавства. За уточненими мерією даними, "внаслідок примусового відключення працівниками ПАТ "Херсонгаз" 10-ти котелень "Херсонтеплоенерго" без опалення у Херсоні залишились 24 будинки, 2 дитячих садки, 4 школи, шахово-шашковий клуб, Херсонський міський центр науково-технічної творчості та 2 поліклініки".

У мерії повідомили, що теплопостачання у відключених від опалення будинках, яке було припинено через опломбування працівниками ПАТ "Херсонгаз" котелень міського комунального підприємства "Херсонтеплоенерго", буде відновлено до кінця поточної доби. "Сьогодні під час засідання комісії ТЕБ і НС було досягнуто домовленостей щодо погашення заборгованості МКП "Херсонтеплоенерго" перед ПАТ "Херсонгаз", поінформувала мерія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-