Херсонським котельням відключили газ через борги - мерія

Херсонським котельням відключили газ через борги - мерія

Укрінформ
Причиною примусового відключення працівниками ПАТ "Херсонгаз" котелень міського комунального підприємства "Херсонтеплоенерго", в результаті чого в місті без тепла залишилися більше 20 багатоповерхівок, стала заборгованість МКП "Херсонтеплоенерго" за послуги з розподілу природного газу розподільчими мережами, яка виникла у зв'язку з неврегульованістю законодавства.

Про це повідомляє у вівторок прес-служба Херсонської міської ради.

"ПАТ "Херсонгаз" примусово відключило від газопостачання 10 котелень "Херсонтеплоенерго". Причиною примусового відключення (котелень - ред.) працівниками ПАТ "Херсонгаз" стала заборгованість МКП "Херсонтеплоенерго" за послуги з розподілу природного газу розподільчими мережами, яка виникла у зв'язку з неврегульованістю законодавства. А саме суперечливими положеннями статті 19 Закону України від 02.06.2005 р. №2633-IV "Про теплопостачання", Постанови Кабінету міністрів України від 18.06.2014 р. №217 "Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки", Постанови Кабінетом Міністрів України від 19.10.2016 р. №744 "Про зменшення фінансового навантаження на споживачів щодо оплати послуги з централізованого опалення шляхом створення умов для отримання розстрочки на оплату послуги з централізованого опалення", Типового договору розподілу природного газу, затвердженого Постановою НКРЕКП від 30.03.2015 р. №2498", повідомив відділ громадських зв'язків міськради.

За його інформацією, через призупинення роботи вказаних котелень без тепла залишилися також поліклініка №1 міської клінічної лікарні ім. Є.Є.Карабелеша та дві школи - №20 та №16.

Як зазначають у мерії, "відключення котелень є порушенням законодавства щодо безперебійного надання житлово-комунальних послуг споживачам (ст.16 Закону України "Про житлово-комунальні послуги"). Проте, коли саме буде відновлено газопостачання вказаних котелень, і відповідно - теплопостачання багатоповерхових будинків, які лишилися його через зупинку роботи котелень, мерія не повідомляє.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок увечері ПАТ "Херсонгаз" припинило постачання природного газу до 9 котелень міського комунального підприємства "Херсонтеплоенерго", в результаті чого в місті без тепла залишилися 24 багатоповерхівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-