У Бахмуті вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У Бахмуті вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
У Бахмуті (колишньому Артемівську) Донецької області вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомили у Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної обласної адміністрації.

«20 лютого на пришкільному майданчику Бахмутської загальноосвітньої школи № 18 імені Дмитра Чернявського відбулася міська патріотична акція «Рабів до неба не пускають», присвячена Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні і Дню соціальної справедливості», - йдеться у повідомленні.

У заході взяли участь голова Донецької обладміністрації Павло Жебрівський, керівництво Бахмутської міської ради, представники міських громадських організацій, Спілки ветеранів АТО, військовослужбовці, учнівська та студентська молодь.

Жебрівський заявив, що сьогодні незабутній день для України, коли держава вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності.

«Ми шануємо пам’ять про тих, хто не змирився з беззаконням, яке творилось у країні. Ми вклоняємось перед тими, хто вийшов на Майдан для того, щоб відстояти честь, гідність та майбутнє України», – зазначив Жебрівський.

Мешканці міста, як і багато інших українців, не залишилися осторонь під час подій трирічної давнини. Для одного із них акція в підтримку єдності України завершилася смертельним ножовим пораненням - ім’я Дмитра Чернявського стало в один ряд із іменами інших Героїв Небесної Сотні. І сьогодні Бахмутська загальноосвітня школа № 18 носить ім’я Героя України Чернявського, на почесному місці встановлена меморіальна дошка на честь Героя.

Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття, і поклали квіти до меморіальної дошки Герою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-