АТО: бойовики випустили по Авдіївці понад 120 мін і 50 танкових снарядів

АТО: бойовики випустили по Авдіївці понад 120 мін і 50 танкових снарядів

Карта
Укрінформ
Бойові дії в Авдіївці вчора продовжилися і тривали понад 10 годин. Особливо потужні ворожі обстріли сталися на світанку та у другій половині дня.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Слід зазначити, що після 19 години на передовій стало відносно спокійно – противник перестав застосовувати важке озброєння і обмежився епізодичною стріляниною, зокрема зі снайперських гвинтівок. Загалом протягом дня в районі Авдіївки було випущено понад 120 мін та понад 50 танкових снарядів", - розповів він.

За словами Мотузяника, на інших рубежах оборони обстановка також принципово не змінилася. На світлодарській дузі, під Горлівкою та особливо в Донецькому аеропорту (ділянка фронту позиція «Шахта Бутовка» – Піски) продовжуються мінометні обстріли з боку окупантів. Там інтенсивність вогню на порядок нижча, ніж під Авдіївкою. Проте тихих місць на передовій, як і раніше, немає.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 24 ворожих обстріли, зокрема 12 – з важкого озброєння, уточнив він.

Речник МОУ зазначив, що на Луганському напрямку вчора сталося два 20-хвилинних ворожих обстріли. Противник надвечір порушив режим тиші у Валуйському та Новоолександрівці. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

На Маріупольському напрямку сталося 36 ворожих обстріли, зокрема 2 – з важкого озброєння.

"На приморських рубежах вчора відбувся один ворожий мінометний обстріл у Лебединському. Решту дня противник важке озброєння не застосовував, проте інтенсивно стріляв з гранатометів, стрілецької зброї та озброєння бронетехніки. У Новотроїцькому ворог також застосовував міномет. Одразу після опівночі противник випустив по наших позиціях більше 20 мін. В Мар’їнському районі вчора було тихо", - повідомив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-